Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Επίσημη εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών

Με την ολοκλήρωση των εργασιών ανακατασκευής των κελιών και του αρχονταρικού και της στέγης, η Ιερά Μονή Σωσίνου μπαίνει σε νέα ιστορική φάση. Το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέου,, Αρτοκλασία,  Αγιασμός και Μνημόσυνο για τους διατελέσαντες ηγούμενους και μοναχούς στη Μονή. Παραβρέθηκαν πολλοί ιερείς της Μητρόπολης και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από τα Γιάννινα. Επίσης έδωσαν το παρόν τους ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης, ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κ. Καψάλης, ο συντοπίτης, πρώην βουλευτής Αντ. Φούσας, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο Μητροπολίτης κ. Ανδρέας στο σύντομο χαιρετισμό του έκανε ειδική αναφορά στην συνεισφορά του Περιφερειάρχη, ο οποίος από το 2007 ανέλαβε, προώθησε και εξασφάλισε τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις για την κατασκευή της αναστήλωσης των κελιών, του αρχονταρικίου, της αντικατάστασης της στέγης, την στερέωση των αγιογραφιών, αλλά και την κατασκευή του δρόμου. Στο δεύτερο πρόσωπο που αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης, ήταν του πατέρα Διονυσίου Τάτση που έδωσε ζωή στο Μοναστήρι, με τη φροντίδα αλλά και τις συνεχείς θρησκευτικές τελετές που πραγματοποιεί, προκαλώντας ενδιαφέρον από πολλές περιοχές.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέκος Καχριμάνης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι υπήρξαν πολλές δυσκολίες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες, αλλά όπως είπε η Παναγία πάντα έβαζε το χέρι της και βρισκόταν λύσεις όταν προέκυπταν προβλήματα χρηματοδότησης. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο Δήμαρχος και ο Αντ. Φούσας. (Στη φωτογραφία η άφιξη του Μητροπολίτη κ. Ανδρέα και της πολυπληθούς συνοδείας του από ιερείς της Μητρόπολης, για την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου